Duurzame energie Kuipers installatiebedrijf Delfzijl

Zonnepanelen

Ontdek nu hoe snel u uw geld terug kan verdienen!
Zonnepanelen zijn een interessante investering omdat u door de bezuiniging uw geld terugverdient. Wij geven u advies op maat, rekening houdend met uw wensen en gebruik.

Er zijn verschillende soorten

Hieronder een uitleg van de verschillende type zonnepanelen, met elk zijn eigen eigenschappen en voor- en nadelen. Mono- en polykristallijn panelen worden beiden gemaakt van silicium dat vooral in zand voorkomt.

Polykristallijn

Het silicium wordt gesmolten, rond 1500 graden, er ontstaan kristallen. Dit koelt af en wordt in plakjes gemaakt en deze worden in het zonnepaneel geplaatst. Zijn vaak blauw van kleur. Werkt goed bij difuus licht. De panelen zijn goedkoper, ongeveer 10%, ten opzichte van de monokristallijn panelen.

Monokristallijn

Het silicium wordt eveneens gesmolten, echter gebeurt het afkoelen gecontroleerd zodat dit er mooi geordend uitziet. De panelen doen het beter met direct licht. Ze zijn vaak zwart van kleur. De panelen zijn iets duurder. Wel is het rendement hoger, dus je hebt minder panelen nodig, om hetzelfde opbrengst te bereiken.

Amorf

Dit type panelen zijn het goedkoopst. Er worden zonnecellen bijvoorbeeld op glas geplakt. Tussen deze lagen ontstaat een elektrisch stroom. De productie van dit type panelen is lager, waardoor ze goedkoper aangeboden worden.

Onze werkzaamheden

Onze keurmerken

Voor al uw vragen kunt u bij ons terecht